Bασιλόπιτα τριφτή με γέμιση κρέμας αμυγδάλου

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λευκή αφράτη κρέμα. Βάζουμε ένα-ένα όλα τα υλικά, στο τέλος το αλεύρι φρεσκοκοσκινισμενο.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολάει στα χέρια. Την πλάθουμε όλη μαζί σε μια μπάλα, πατάμε στο κέντρο ώστε να γίνει επίπεδη , την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο. Το ένα μέρος, το λίγο μεγαλύτερο το στρώνουμε σε ένα ταψάκι μέχρι τα τοιχώματα και αδιάζουμε την Κρέμα Αμυγδάλου, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλείφουμε την επιφάνεια με μίγμα ‘’κρόκο αυγού-τρεις σταγόνες γάλα. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα για μια ώρα.

Εκτέλεση για την Κρέμα Αμυγδάλου.

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο , μέχρι να γίνει αλοιφή.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο όλα τα υπόλοιπα υλικά, διατηρώντας την ταχύτητα του μίξερ χαμηλά. Σκεπάζουμε την την κρέμα αμυγδάλου με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.

 

  • 80'
  • 15

Υλικά

  • Υλικά για μια Bασιλόπιττα.

    -250 γρ. Βούτυρο
    -250 γρ. Ζάχαρη.
    5 γρ. Αλάτι Alfa Katsifa.
    - 10 γρ. Βανίλια Alfa Katsifa
    - 85 γρ. Γάλα.
    3 Αυγά.
    - Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
    -8 γρ. μπέικιν παουντερ Alfa Katsifa.
    -500 γρ. αλεύρι.
    -200 γρ. Κρέμα Αμυγδάλου

    Υλικά για Κρέμα Αμυγδάλου 200 γρ.

    150 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρεμα στιγμης).
    100 γρ. Ζάχαρη αχνή.
    100 γρ. αμύγδαλο σκόνη.
    100 γρ. Βούτυρο.
    2 Αυγά.
    Λίγο ρούμι
    Μισή κουταλιά σούπας κορν φλαουρ.
  • 80'
  • 15