ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ σε 6 καθοριστικά βήματα.
Τoσο γνωστό, τόσο Ελληνικό, τόσο αγαπητό....
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ το κατατάσσουμε στις σαλάτες/αλειφες.Παγκόσμια όμως θα μπορούσε να πάρει άξια τον τίτλο του κορυφαίου δροσιστικού Dressing'' passpartou'' για κάθε είδος κυρίως πιάτου. Κρέας, τηγανιτά κολοκυθάκια, κοτόπουλο πιττογυρα ,ακόμη και σκέτο πάνω σε μια φέτα φρέσκο ψωμί η μεζές για ένα τσιπουρακι.
Εύκολο στην παρασκευή του αλλά ....μια καθοριστική λεπτομέρεια το κάνει σφιχτό στην υφή , πολύ ζουμερό στην αίσθηση, γεμάτο χυμό από το αγγούρι που έχει μείνει μέσα στα μικρά κομματάκια του, αναμιγνύεται με το σκόρδο το αλάτι το λάδι και το ξίδι μέσα στο στόμα.
1.ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟ ΣΤΙΒΕΤΕ.
2.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ Η ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΕΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
3.ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ,
4.ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 3/1
5.ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΙΤΣΑ ΦΡΕΣΚΟ ΆΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.
6.ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.
Φρέσκο είναι φανταστικό,διατηρείται όμως στο ψυγείο για 5 περίπου ήμερες σκεπασμένο καλά.
Το έτοιμο μπαχαρικο ΚΑΤΣΙΦΑ για τζατζίκι,δίνει την ιδία ακριβως γεύση η ενισχύει αυτήν που δωσαμε με τα παραπάνω Υλικά.
Σύνδεσμος: