Τσάι ρίγανης

Δημοσιεύτηκε - Πέμπτη - 1/2/2018
Τσάι ρίγανης

Το τσάι ρίγανης έχει μοναδικά οφέλη
Η ρίγανη, εκτός από αρωματικό φυτό που βάζουμε στο φαγητό μας για νοστιμιά, κάνει και θαύματα στην υγεία μας ως βότανο. Ένα φυτό κυρίως στις Μεσογειακές χώρες, η χώρα μας έχει μια από τις καλύτερες ποιότητες ρίγανης παγκοσμίως.
Η ρίγανη χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για διάφορες θεραπείες .
Κάποια από τα θρεπτικά στοιχεία της είναι οι βιταμίνες A, C, K, μαζί με μεταλλικά στοιχεία όπως το σίδηρο, το μαγνήσιο, όπως επίσης και το ασβέστιο. Επιπλέον θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 και τα φλαβονοειδή προσθέτουν στις ευεργετικές του ιδιότητες.
5 tips
για να σας πείσουν να παίρνετε την ρίγανη ως ρόφημα.
1. είναι αντιβακτηριδιακη
2. Το τσάι ρίγανης περιέχει Ωμέγα-3
3. βοηθά στην ανακούφιση από κρίσεις άσθματος
4. Βοηθά στη διαχείριση βάρους
5. Ενδυναμώνει το πεπτικό σας σύστημα

Ετοιμάσια του ροφηματος της ρίγανης
Ο χρόνος που θα μουλιάσει εξαρτάται από το πόσο δυνατό το θέλουμε. Η γεύση θα είναι πιο έντονη, αν το αφήσετε να μουλιάσει καλά και η ρίγανη έχει λίγο πικρή γεύση. Μια ενδεικτική διάρκεια είναι τα πέντε με δέκα λεπτά. Μια μικρή ποσότητα γλυκαντικής ουσίας, όπως μέλι και λίγο χυμό λεμονιού συμπληρωνουν το αρωμα.
(Πρέπει να αναφερθεί ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυο γυναίκα, καθώς θεωρείται ότι μια από τις δρασεις του είναι η μείωση ικανότητας απορρόφησης σιδήρου. http://enallaktikidrasi.com/2017/05/tsai-riganis/)

από την Τερψιχόρη/ www.ideart.gr..

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020