Sorbe βερίκοκου

Δημοσιεύτηκε - Τετάρτη - 12/6/2019
Sorbe βερίκοκου

Σήμερα που αγόρασα πολλά βερίκοκα από την λαϊκή, κάποια ήταν υπερβολικά ώριμα και μαλακά και έτσι ξαφνικά σκέφτηκα τις Θείες και το γλυκό τους άλλα μέσα σε αυτό το τιποτένιο άλλα νόστιμο παρασκευασμα που έφτιαχναν, τόλμησα να προσθέσω και τα βερίκοκα,περασμένα στο ραβδομπλέντερ.
Ο πειραματισμός πέτυχε .
Στο ψυγείο μετά από μια μέρα, το δικο μου παρασκεύασμα, έγινε μια φανταστική στητή σαν λουκούμι κρέμα ενώ στην κατάψυξη σε μεριδούλες έγινε το τέλειο παγωτό γρανίτα φρούτου.
Σίγουρα το ίδιο μπορεί να γίνει με όλα τα ώριμα φρούτα που μένουν στο ψυγείο πολλές μέρες.
Δοκιμάστε και άλλες γεύσεις. Στην Ελλάδα έχουμε πολλές εναλλακτικές εκδοχές, τόσες όσες και τα πολυπληθή υπέροχα φρούτα που ευδοκιμούν στον Τόπο μας.

Υλικά:
-Ώριμα φρούτα
-Ζάχαρη βάρους όσο και τα φρούτα.
-Μια πρέζα βανίλια ALFA KATSIFA και μια πρέζα ξυνό ALFA KATSIFA.
-Νισεστέ η καστερ παουντερ διαλυμένο σε ένα ποτηράκι του ούζου νερό.

Εκτέλεση.
Βράζουμε για 5 λεπτά τα φρούτα με την ζάχαρη, την βανίλια και το ξινό και τα διαλύουμε με το ραβδομπλεντερ.
Ρίχνουμε και το Νισεστέ με το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξη το παρασκεύασμα σαν κρέμα.
Το αδειάζουμε σε ένα απλωτό πυρέξ ή το χωρίζουμε σε μεριδουλες για την κατάψυξη.

από την Τερψιχόρη

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020