ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Δημοσιεύτηκε - Δευτέρα - 23/9/2019
ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Ελληνικό-Παραδοσιακό-και πολύ Τουριστικό
Σίγουρα όλοι λίγο πολύ ξέρουμε να τηγανίζουμε πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες.

Ο κιμάς καβουρδισμένος με λάδι, αρκετό ξερό κρεμμύδι και μπαχαρικά όπως ρίγανη,μαύρο πιπέρι,σκόνη μουστάρδα ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ και στο τέλος λίγα ψιλοκομμένα ντοματακια.

Στήνουμε στο ταψί τα τηγανιτά σε στρώσεις,πρώτα τις πατάτες χοντρές ροδέλες-κιμά,κολοκυθάκια-κιμά,μελιτζάνες-μπεσαμελ.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ¾ της ώρας.

Εγώ θα σας δώσω κάποιες συμβουλές για ευκολότερη εκτέλεση και ελαφρύτερο αποτέλεσμα όσον άφορα την πέψη.
Τις πατάτες τις βάζω σε καυτό σπορέλαιο να μισοτηγανιστουν και τις βγάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το σπορέλαιο.
Τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες τα τηγανίζω σε μεγάλο τηγάνι σε σιγανή φωτιά,σε μια σειρά κάθε φορα και τα ψεκαζω μονο ,με ελαιόλαδο,που θα παραμείνει στο τελικό φαΐ.

Αλάτι βάζω στο τέλος όταν στήνω το ταψί για να μην χάσω τον λογαριασμό.

Για την μπεσαμελ βράζω ένα λίτρο γάλα και ζεστό ακόμη εκτός φωτιάς, ανακατεύω μέσα έναν χυλό από 10-15 μεγάλες κουταλιές αλεύρι,αλάτι,δυο αυγά και ένα ποτήρι νερό κρύο.
Όταν ο λείος χυλός ανακατευτεί καλά-καλά στο ζεστό γάλα τότε ανάβω πάλι την φωτιά στο χαμηλό και με το σύρμα ανακατεύω μέχρι να πήξει.Με σβησμένη την φωτιά ρίχνω 100γρ.γκούντα τριμενη και ανακατεύω.Τέλος ένα κομμάτι βούτυρο φρέσκο, προσεκτικά το λιώνω στην επιφάνεια της μπεσαμελ και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει έως ότου στήσω τον μουσακά.
Ανάβω τον φούρνο να προθερμανθεί.

Τον κιμά συνήθως τον έχω έτοιμο από την προηγούμενη μέρα,ίσως και κάποια από τα τηγανιτά.Έτσι δεν θα σας φανεί κουραστική η εκτέλεση γιατί το τηγάνισμα της μελιτζάνας και των κολοκυθιών θέλουν αρκετή υπομονή και χρονο.Έτσι όμως εχουμε ελεγχόμενη την ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσουμε και με αυτόν τον τρόπο τηγανίσματος δεν καίγεται το ελαιόλαδο παρατεταμένα .

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020