Μαύρο τσάι

Δημοσιεύτηκε - Τετάρτη - 24/1/2018
Μαύρο τσάι

     Οι χώρες που κύρια παράγουν το τσάι είναι οι Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νεπάλ, Θιβέτ, Σρι Λάνκα και Κένυα.
Οι Κινέζοι το πίνουν από το 3000 π.Χ και από την εποχή εκείνη το θεωρούσαν καλό διεγερτικό , στυπτικό που καθαρίζει το φλέγμα και πεπτικό φάρμακο.
Στην Ευρώπη έγινε γνωστό μόλις τον 17ο αιώνα και έγινε πολύ αγαπητό με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί στους ημιτροπικούς τοπους σε ευρεία κλίμακα

Παρασκευή και δοσολογία:

Παρασκευάζεται ως έγχυμα.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω σε ένα κουταλάκι του γλυκού τσάι και το αφήνουμε ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού.
Αν είναι πράσινο 2-3 λεπτά , αν είναι Oolong 4 λεπτά και αν είναι μαύρο 5 λεπτά.
Δεν συστήνεται σε άτομα που υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος.
Υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και αϋπνία. Άτομα που υποφέρουν από ακανόνιστο καρδιακό παλμό, έγκυες και μητέρες που θηλάζουν, πρέπει να μην καταναλώνουν περισσότερο από δύο κούπες τσαγιού την ημέρα γιατί τα υψηλά επίπεδα αλκαλοειδών τύπου καφεΐνης που περιέχει μπορεί να αυξήσουν την καρδιακή συχνότητα. Επίσης όσοι πάσχουν από έλκος στομάχου πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση γιατί η πικρή γεύση μπορεί να διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος.
*Άρθρο του Σάκη Κουβάτσου στα Χανιώτικα Νέα

10 tops-μοναδικά οφέλη του μαύρου τσαγιού:
-Πηγή αντιοξειδωτικών
-Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
-Μειώνει το στρες
-Βελτιώνει την πέψη
-Συμβάλλει στη στοματική υγεία
-Αυξάνει την ενέργεια
-Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου
-Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες: Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μαύρο τσάι απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι οι κύριοι λόγοι της αυξημένης πηκτικότητας του αίματος, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου.
-Μειώνει τη χοληστερόλη
-Το τσάι φτιάχνει τη διάθεση και ευνοεί τη λήψη αποφάσεων

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020