Λάχανα τουρσί

Δημοσιεύτηκε - Τρίτη - 4/12/2018
Λάχανα τουρσί

Λάχανα????κι όμως ναι, λάχανα τουρσί.
Εκτός από ωμο σαν σαλατα, βρασμενο σε φαγητό ή ντολμάδες, εναλλακτικά, φτιαγμενο-τουρσι δίνει άλλα τόσα πολλά φαγητά με μια άλλη διάσταση γεύσης.
Γιατι τόσο πολύ λαχανο? Για τα διατροφικά οφέλη του. Προσφέρει:

- λαμπερό δέρμα υγιή μαλλιά και νύχια .
- ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα
- μόνο 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι, χαμηλά λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες.
- πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες για τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση.
- υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, για λαμπερό δέρμα
- βιταμίνη C
- βοηθά κατά του λιπαρού δέρματος και της ακμής. Το θείο είναι απαραίτητο για την κερατίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.

Πως θα φτιάξουμε λάχανο τουρσί? Άπλα και γρηγορα.

Σε ένα κουβά με καπάκι βαζουμε τρια μέτρια Λάχανα ολόκληρα(έχουμε αφαιρέσει μονο το κοτσάνι με ένα μικρο μαχαιράκι που το βραζουμε σαν κώνο) ελαφρώς ζεματισμενα.
Φτιαχνουμε την αλμη, στην κατσαρόλα με το νερο που χρησιμοποιήσαμε για το ζεμάτισμα ρίχνουμε για κάθε ένα λαχανο
100γρ αλάτι Ιμαλαίων ALFA KATSIFA,
100γρ.λευκό ξύδι ,
μία κ.σ. μουστάρδα σκόνη ALFA KATSIFA και
μία πρέζα ξινό ALFA KATSIFA.
Aνακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα λάχανα.Συμπληρωνουμε με νερο να σκεπαστούν και τα αφήνουμε σε δροσερο μερος.Ανακατευουμε κάθε δυο μερες.
Τα Χριστούγεννα, τυλίξτε ντολμαδάκια με τα φυλλα λαχανο τουρσί και ανακαλύψτε μια νεα εκρηκτική γεύση του λάχανου.

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020