Κεράσματα από γλυκά του κουταλιού και κομπόστα

Δημοσιεύτηκε - Τετάρτη - 21/3/2018
Κεράσματα από γλυκά του κουταλιού και κομπόστα

.............από την Τερψιχόρη/ www.ideart.gr...............…...
Αν στην εκκαθάριση των ντουλαπιών βρεθεί κάποιο παλιό βάζο με γλυκό του κουταλιού ίσως η πρώτη σας σκέψη θα είναι να το πετάξετε……..
Η δική μου συμβουλή είναι να το αξιοποιήσετε δημιουργώντας σοκολατένια κεράσματα που θα εντυπωσιάσουν.
Αρχικά, με ιση ποσότητα νερού και γλυκού ,δίνουμε μια βράση και στραγγίζουμε τα κομμάτια γλυκού σε μια λαδόκολλα. Αν τα κομμάτια είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερα. Στην συνέχεια τα βάζουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο να στεγνώσουν και μόλις τα βγάλουμε, έτσι ζεστά, τα σκεπάζουμε με σταγόνες σοκολάτας. Αυτή θα λιώσει αμέσως επάνω στα φρούτα/γλυκά. Τα ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε ένα ένα σε μια καθαρή λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα γλυκά.
Το υγρό/σιρόπι από τον έναν βρασμό τον κάνουμε κομπώστε με κάποια φρέσκα φρούτα που έχουμε στο σπίτι(μήλα, αχλαδιά)και κάποια ξερά(σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα).Ενισχύουμε την γεύση και το άρωμα με μια φυσική βανίλια ,κανέλα ξύλο, λίγο Ξένο και 10-20 καρύδια αλεσμένα-σκόνη. Σερβίρουμε πασπαλισμένη κομπόστα με κανέλα σκόνη.

Σύνδεσμος:
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020