Άνηθος & Θεραπευτικές Ιδιότητες

Δημοσιεύτηκε - Τετάρτη - 8/3/2017
Άνηθος & Θεραπευτικές Ιδιότητες

Ο άνηθος έχει μακρόχρονη ιστορία στη θεραπευτική. 
- Το αφέψημα των σπόρων του έχει ορεκτικές, χωνευτικές και διουρητικές ιδιότητες.
- Διευκολύνει την παραγωγή γάλακτος σε μητέρες που θηλάζουν. 
- Ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές, ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών, κολικούς και εμετό και ωφελεί παιδιά που έχουν προσβληθεί από ιλαρά και ανεμοβλογιά.
- Το μάσημα των σπόρων του καταπολεμά την κακοσμία του στόματος.
- Το ανηθέλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική ως αντιβηχικό, σπασμολυτικό και γαλακταγωγό.
-ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι έγκυες, δεν πρέπει να πίνουν αφεψήματα άνηθου γιατί μπορεί να τους προκαλέσουν αποβολή.

Στην Κουζίνα:
- Ο άνηθος χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και στη μαγειρίτσα και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και, ιδιαιτέρως, σε φαγητά με αυγολέμονο.
- Το άρωμα του άνηθου μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου. Εκτός του ότι αρωματίζει τα φαγητά, βοηθάει και στην πέψη τους.
- Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία, καθώς και στην παρασκευή ποτών.

από την Τερψιχόρη/ www.ideart.gr

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/Alfakatsifa.gr/photos/rpp.411349578882329/1638493369501271/?type=3&theater
Τελευταια Νεα
espa 2014-2020