Είναι η εποχή που άφθονες και φθηνές μελιτζάνες υπάρχουν σε όλες τις λαϊκές αγορές.
Με λίγο κόπο με μια μικρή προεργασία με ένα σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά ,λίγο αλάτι Ιμαλάιων και τριμμένο μαύρο πιπέρι ,μπορείτε να τις καταψύξετε για τον χειμώνα όπου μπορείτε να τις κάνετε γεμιστές με τυριά η μανιτάρια η κιμά, στον φούρνο.
Η θρεπτική αξία της μελιτζάνας είναι πολύ υψηλή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β1, Β3, Β6 ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, που την καθιστούν μια πολύ υγιεινή τροφή. Η υψηλή της περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και ταυτόχρονα εμποδίζει τη δημιουργία αιμορροΐδων και κολίτιδας. Έχει λίγες θερμίδες, καθόλου λίπος και κατά τη διάρκεια της πέψης απορροφάει το λίπος άλλων τροφών, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός της και το συνδυασμό της με άλλες τροφές, η μελιτζάνα μπορεί να ανακουφίσει το φούσκωμα, να καθαρίσει τα φλέμματα, να βελτιώσει την πέψη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ανήκουν στην οικογένεια των φαινολών, όπως καφεϊκό και χλωρογενικό οξύ, φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες, με σημαντικότερη τη νασουνίνη.( https://www.mylefkada.gr/…/diatrofiki-axia-tis-melitzanas-…/)
...από την Τερψιχόρη/ www.ideart.gr… πλείω ἰδεῖν..
Σύνδεσμος: