
-Ρίχνουν την αρτηριακή πίεση
-Εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα
-Έχουν βοηθητικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους
-Προστατεύουν τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού
-Προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις
-Παρουσιάζουν αντιδιαβητική δράση
-Συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών
-Βελτιώνουν τη σεξουαλική μας ζωή
-Ανακουφίζουν τον πονόλαιμο
-Προσοχή όμως:
Παρά τα οφέλη τους, αν το παρακάνετε με τα σύκα, υπάρχει πιθανότητα διάρροιας, ενώ θα πρέπει να τα αποφεύγετε αν έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή την χοληδόχο κύστη.
Αυτά βέβαια το Αύγουστο που είναι η εποχή τους.
Τώρα όμως αν παρατηρήσετε σε κάποιες συκιές υπάρχουν πράσινα σύκα που μοσχοβολάνε… και μας φωνάζουν να τα μαζέψουμε να τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού.
Αυτά τα πρώιμα σύκα είναι καταδικασμένα να μην ωριμάσουν πότε,ετσι από την φύση τους.Αν δεν γίνουν γλυκό του κουταλιού,,,,,,,,,,, πέφτουν στην γη άδοξα……..
Αφού τα μαζέψουμε ,θέλουν πλύσιμο, καθάρισμα όπως στην φωτογραφία, δυο φορές ζεμάτισμα και μετά αφού προσθέσουμε ζάχαρη όσο και το βάρος τους, τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Οπωσδήποτε πρέπει κατά το τέλος του βρασμού να βάλουμε Ξυνο και χυμό από λεμόνι. Το γλυκό που θα γινει,είναι τέλειο πρόσθετο σε παγωτό, κεικ ,αλλα γλυκά, τούρτες και γιαούρτι.
...................από την Τερψιχόρη/ www.ideart.gr ..........................
Σύνδεσμος: