Σπανακόρυζο με δυόσμο και ελιές

Κόβουμε το κρεμμύδι, ξεπλένουμε τις ροδέλες με τις ελιές, κόβουμε τα ντοματίνια (κάποια μεγάλα) στη μέση αλλά και το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι ελαφρά και ρίχνουμε σε 2 λεπτά και το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι σε περίπου 3-5 λεπτά περίπου προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας. Τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα ντοματίνια και το ρύζι. Ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό  μαζί με το αλάτι το πιπέρι και λίγο δυόσμο.  

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σκεπασμένο. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να  προσθέσουμε λίγο νερό αν δεν έχει βράσει το ρύζι μας και δεν έχει το φαγητό μας νερό.  

Λίγο πριν περάσουν 20 λεπτά που θα χρειαστεί το φαγητό μας να βράσει, προσθέτουμε τις ελιές τον υπόλοιπο δυόσμο και το χυμό λεμονιού.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα κυβάκια από το χαλούμι και αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 10

Υλικά

  • 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
    350 γρ σπανάκι καθαρισμένο
    140 γρ ρύζι κίτρινο
    250 γρ περίπου νερό
    200 γρ ντοματίνια
    1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας βιολογικό
    2 κουτ. του γλυκού δυόσμο Alfa Katsifa
    Αλάτι και πιπέρι
    2 κουτ. της σούπας ελιές καλαμών σε ροδέλες
    1 λεμόνι το χυμό του
    200 γρ χαλούμι σε κυβάκια
  • 30''
  • 10