Πρασοσέλινο με χοιρινό

Βράζουμε τα κοτσάνια από το σέλερι και τα φύλλα επίσης αλλά στον μισό χρόνο.
Σοτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο και το σβήνουμε πρώτα με λεμόνι και μετά με ένα ποτήρι λευκό κρασί,
προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει για μία ώρα και να μείνει χωρίς πολύ νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια το λευκό μέρος και σε ψιλοκομμένα τα πράσινα μέρη.
Ρίχνουμε και τα βρασμένα κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ρίχνουμε το κρέας και από επάνω τα φύλλα,
τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά.
Σιγοβράζουμε περίπου μία ώρα χωρίς ανακάτεμα, γυρνάμε λίγο λίγο το σκεύος με κυκλικές κινήσεις από τα χερούλια για να ανακατευτεί, να μην κολλήσει.
Πέντε λεπτά μετά το σβήσιμο της φωτιάς ρίχνουμε το αυγολέμονο προσεκτικά να μην κόψει.

Αυγολέμονο.
Έχουμε τον χυμό από δυο λεμόνια .
Χωρίζουμε το ασπράδι του αυγού και το χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε και το λεμόνι και με μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί του φαγητού και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα αυγολέμονο
για να το φέρουμε όσο το δυνατόν κοντά στην θερμοκρασία του φαγητού.
Όταν το φαγητό και το αυγολέμονο έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία τότε ρίχνουμε το μείγμα αυγολέμονο-ζουμί στο φαγητό και με κυκλικές κινήσεις
γυρνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να ανακατευτεί.

Από την Τερψιχόρη 

  • '

Υλικά

  • 3 μεγάλα πράσα
    3 ρίζες σέλερι
    1 κιλό μπούτι χοιρινό σε μικρές μερίδες
    Αλάτι
    πιπέρι μαύρο
    πιπέρι κόκκινο
    ρίγανη
    3 λεμόνια
    1 αυγό
  • '