Νηστίσιμα Τηγανιτά Πιττακια με Μαγιά

Ετοιμασία της ζύμης
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι να γίνει ένας χυλός και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.Σε μια λεκανιτσα ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, το.ελαιόλαδο και την φουσκωμένη μαγιά. Για να γίνει όλο μια ζύμη μαλακή,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Bάζουμε όλο το λεκανακι μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, την κλείνουμε και όλο μαζί μεσα σε ένα ψυγείο θαλάσσης για να φουσκώσει, για περίπου δυο ώρες.
Αφήνουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε από το ζυμάρι ένα ένα μπαλάκι σαν βερίκοκο το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας και βάζουμε γέμιση όσο ένα κεράσι. Διπλώνουμε, πιέζουμε στην ένωση με τα δάχτυλα και τοποθετούμε στο λάδι.
Επειδή η γεύση είναι γενικά άτονη, την ενισχύουμε όταν τα σερβίρουμε μαζί με σάλτσα πιπεριάς η μπάρμπεκιου και πράσινη σαλάτα.

  • '

Υλικά

  • Για την Ζύμη
    Για 30-40 κομμάτια.
    1 κιλο αλεύρι
    50γρ. μαγιά ξερή
    50γρ. Ελαιόλαδο
    8γρ. Αλάτι Ιμαλαιων ALFA KATSIFA

    Μια μεγάλη πατάτα σε πουρε αλατισμένο για την γέμιση
    (σοτάρουμε φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον πουρέ πατάτας ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξερή ρίγανη ALFA KATSIFA, πιπέρι ALFA KATSIFA και αλάτι αν χρειάζεται κι άλλο)
    και 1κιλο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
  • '