Φιλέτο χοιρινό με μπαχαρικά

Πλένουμε το φιλέτο και το αλείφουμε με το μίγμα ελαιόλαδο - κύβου. 
Στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών –ξηρών καρπών και το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα σφιχτά. Το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Για το ψήσιμο: σε μια πλάκα για φιλέτα, υπομονετικά, γυρίζουμε και ψήνουμε με προσοχή, για να μην ξεκολλήσουν τα μπαχαρικά από το φιλέτο, όλη την περιμετρική επιφάνεια του φιλέτου .Από έξω πρέπει να ξεροψηθεί αλλά από μέσα θα έχει διατηρήσει την ζωντάνια του κόκκινου κρέατος .
Κόβεται λεπτές φέτες την ώρα που βγαίνει από τη φωτιά.
Εναλλακτικά ,για όσους τρώνε το κρέας καλοψημένο, μπορείτε να κόψετε το φιλέτο σε χονδρές ροδέλες, με την ίδια ακριβώς διαδικασία παναρίσματος και να ψήσετε κατόπιν τις ροδέλες.
Συνοδέψτε με άσπρο ριζότο, φρέσκια ρόκα και κόκκινο κρασί.

από την Τερψιχόρη

  • 75'
  • 7

Υλικά

  • Υλικά για 2 άτομα:

    - 1 ολόκληρο φιλέτο χοιρινό
    - Ένας κύβος λαχανικων
    - Αλάτι
    - 4 κ.σ. πιπέρι μαύρο χονδροκοπανισμενο
    - 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και κοπανισμένα
    - 4 κ.σ. σκόνη αμυγδαλόψυχας
    - 2 κ.σ.ελαιολαδο
  • 75'
  • 7