Chili con Carne

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Μεξικάνικο παραδοσιακό, πικάντικο και εύκολο.
Καβουρδίζουμε το κρεμύδι και το σκόρδο ψιλοκομένα με λιγο ελαιόλαδο και σύντομα ριχνουμε και την ζάχαρη.
Βάζουμε στο τηγάνι και την κόκκινη πιπεριά και το καρότο σε μικρά κυβάκια .
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα και τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρίνει ο κιμάς.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας ,τα φασόλια, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον μισό μαιντανό και το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με νάτσος η με πίττα,το υπόλοιπο τσένταρ, τον υπόλοιπο μαιντανό, το γιαούρτι και τη γλυκιά τσίλι σως.

  • 45'
  • 11

Υλικά

  • -Ενα κιλο κιμα μοσχαρισιο χονδροκομμενο
    -Ένα μεγάλο κρεμύδι και δύο σκέλιδες σκόρδο
    -Μία κόκκινη γλυκιά πιπεριά και ένα μεγάλο καρότο.
    -Μία κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
    -Μία κουταλιά του γλυκού κίμινο.
    -Μία κουταλιά του γλυκού καυτερό μπούκοβο.
    -200gr.κίτρινο τυρί τριμένο.
    -Ελαιόλαδο
    -Πελτές ντομάτας.
  • 45'
  • 11