Θρακιώτικο Πικάντικο Γιορτινο

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρέας με το μισο λάδι αρκετή ώρα να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφού το χρώμα του κρέατος γίνει ρόδινο ρίχνουμε το ένα πράσο ψιλοκομμένο να ροδίσουν και αυτά μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και το μαύρο πιπέρι
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου.
Σε ένα άλλο σκευος σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το λαχανο τουρσί με το υπόλοιπο μισο ελαιόλαδο και το άλλο ένα πράσο ψιλοκομμένο αρκετη ωρα να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το κόκκινο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιση ώρα περίπου.
Αναμιγνύουμε τις παρασκευές χωρίς πολύ ανακάτεμα και βαζουμε και τα φασόλια κονσερβα.Δινουμε μια τελευταία βραση.
Το καυτερο μπουκοβο είναι επιθυμητο αλλα και προαιρετικο.
Το μπουκοβο Alfa Katsifa είναι το ιδανικο σε γεύση και καυτερη γεύση.

  • 180'
  • 8

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό σε μικρές μερίδες
    2 μεγάλα πρασα
    Αλάτι
    Μαύρο πιπέρι Alfa Katsifa
    Κόκκινο πιπέρι Alfa Katsifa
    Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
    1 κιλο λαχανο τουρσί ψιλοκομμενο,χωρις το ζουμί(το κρατάμε χώρια το ζουμί)
    Μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια καλα στραγγισμένα.
  • 180'
  • 8